Koen pyhäksi velvollisuudekseni listata ylös nämä asiat, jotka tekivät eräästä viimeviikkoisesta retkestäni unohtumattoman kokemuksen. Rakas päiväkirjani lukija, jos joskus löydät itsesi suunnittelemasta retkeä Loostenille, Pedersöressä sijaitsevalle "ilveskivelle", tulostathan ensin alla olevan listan, ja laita isoksi otsikoksi "EI SIIS NÄIN". Saatat välttyä auringonpistokselta, suurelta henkiseltä sekä fyysiseltä rääkiltä, ja monelta muulta vähemmän mukavalta asialta.

1. Puen jalkaani tiukat hiostavat farkut ja rentojen puuvillapikkareiden sijaan iki-ihanat t-stringit.

2. En missään tapauksessa luovu mustasta paksusta pitkähihaisestani ja riisuidu vilvoittavalle (ja erittäin paljastavalle) narutopille, koska en tuntisi oloani erityisen mukavaksi konservatiivisessa seurakuntaporukassa. Mukavaksi en tosin voi kutsua oloani villapaidassanikaan. Kilpailen kosteusprosentissani Niagara-putouksen kanssa, ja puhkun lämpöhalvauksen partaalla kuin nälkäinen sika tuhisee limpun kyljessä.

3. Lakki on täysin turha juttu 30-asteen helteessä, suorassa auringonpaahteessa. Sitäpaitsi, hiuksetkin menisivät ihan lyttyyn, ja aamuinen "extrasupermegahypervolume-moussen"-levitystuokio kuontalooni olisi ollut aivan turha projekti.

4. Asemani reissulla on olla hoitotäti, joten vastuullani on 6 kirkuvan ja äärimmäisen itsepäisen kakaran henkikulta. Houkuttelevaa, vai mitä? Varsinkin kun tuo lohkare on 27 metriä korkea, ja sinne pääsee ainoastaan lupaavasti kitiseviä harvavälisiä portaita pitkin.

5. Kiipeän nuo portaat 4-vuotias itkevä tyttö sylissäni

6. Pelottelen lapsia luolissa piileskelevästä valtavasta vihreästä menninkäisestä, kunnes pari heistä lähes kastelee pöksynsä.

7. Pistän suuhuni mehevän mustikan hämähäkillä höystettynä. Slurps. Tiedättekö miltä tuntuu kun hämähäkki kipittelee suustasi alahuulelle. Minä en tiennyt, enkä haluaisi muistaa tietäväni nytkään.

8. Kiroan lasten kuullen ja näin mahdollisesti turmelen heidän viattoman valkoiset mielensä (hah!) ja pilaan heidän mahdollisuudet puhtoiseen tulevaisuuteen.

Loppuun en voi todeta kuin, onnea matkaan! (Niin, ja laastaria...)